Wat is Lean? Wat levert het op?

Wil je met Lean aan de slag? Dan is dit een belangrijke vraag: Wil je bezuinigen of wil je besparen? Besparen kan, bezuinigen levert vooral moeilijkheden op. Andere organisaties kennen deze krachtige methode al. Mensen voor wie dit nieuw is hebben vaak de volgende twee vragen:

Is Lean moeilijk?
En waarom is het zo populair?

Het gaat bij deze vragen om het volgende:
‘ Lean is geen trucje of een grote-stappen-snel-thuis formule en als je het goed toepast werkt het’

Geen trucje! Wat is het dan wel?
Lean is een manier van denken. Een beproefde filosofie. Dit kun je toepassen in een concreet programma. Een Lean programma bestaat uit heldere stappen én een praktisch gereedschapskist. Deze praktische gereedschapskist is in de loop van tientallen jaren ontstaan om de meest voorkomende problemen op te lossen. En dat blijkt te werken.

Met al die heldere stappen en perfecte gereedschapskist. Waarom lijkt het dan toch moeilijk?
Omdat de mensen op de werkvloer het meeste profijt hebben van Lean. Dit zijn vaak doeners en geen denkers. En Lean is een andere manier van denken. Het is moeilijk om van de doe in deze denkmodus te komen. Het kost tijd om hier een gewoonte van te maken.

Bij de start van een Lean traject zie ik toch meestal dat mensen een soort instant oplossingen zoeken. En instant oplossingen krijg je niet. Je leert met Lean juist zelf om maatwerkoplossingen voor jouw bedrijf te vinden. En daarvoor krijg je met Lean wel beproefde hulpmiddelen. Denken of anders denken moet dan nog groeien.

Lean is maatwerk

En al die grote beloftes dan als je met Lean aan de slag gaat? Waarom levert Lean zoveel op?
Dezelfde reden als de vorige eigenlijk. Als de doeners in een organisatie met Lean in de denkmodus komen, zetten ze meestal grote stappen. Alleen al doordat ze anders of meer gaan denken. De nieuwe denkmodus levert juist de grote verbeteringen op.

Je krijgt ook maatwerkoplossingen die veel krachtiger zijn voor je bedrijf. Bij instant oplossingen ben je namelijk meestal duurder uit en doe je wat iedereen doet. Dan ben je als bedrijf niet onderscheidend. Daar gaat je kans op een goede concurrentiepositie ….

Mensen en teams worden zo veel effectiever. Het werk wordt leuker. Je bespaart tijd en kosten. Je maakt met Lean écht het verschil door te investeren in mensen en de bedrijfscultuur. En daar is Lean perfect geschikt voor.

Wat nu?
Kijk eens goed naar de mensen in je bedrijf. Kijk eens goed naar je organisatie. Wat zijn dat voor mensen? Zouden die iets hebben aan deze nieuwe manier van denken?

Wil je weten wat Lean voor jouw organisatie kan betekenen?

Kijk ook op www.getlean.nl

Philip van Londen
Veel succes met jouw proces!


—————————————
Anderen lezen ook:

Twee misverstanden over Lean en Sociale Innovatie
De 5 principes en stappen naar succes met Lean management
Waarom zijn sommige bedrijven succesvol?

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,