11 aanleidingen & voorbeelden voor Sociale Innovatie in de Zorg

Misschien heb je eindelijk tijd om na te denken over je instelling en wil je weten welke rol sociale innovatie voor jou kan spelen. Of zoek je manieren om effectiever te werken en goede zorg te kunnen blijven leveren? Mogelijk heb je zin om te grasduinen in wat voorbeelden. Actueel is Lean werken in de Zorg. Dit is ook een vorm van Sociale Innovatie.

Om te beginnen twee cadeautjes:
Jullie vragen vaak opnieuw om de aanleidingen en voorbeelden voor sociale innovatie. Hiervoor heb ik onderwerpen uit het oude magazine verwerkt naar twee artikelen. Hieronder kun je aanleidingen en voorbeelden voor de Zorg terugvinden. In het andere artikel zie je de voorbeelden van ‘Sociale Innovatie in het MKB‘ verder uitgewerkt.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Herken je de aanleidingen? Heb je in jouw organisatie mooie oplossingen gezien? Loop je nog tegen specifieke problemen aan?  Als je deze ervaringen wilt delen, hoor ik dat graag!

— ELF AANLEIDINGEN EN VOORBEELDEN in de ZORG —

Bezuinigingen in de zorg
Je werkt bij een zorginstelling, groot of klein en door alle bezuinigingen verandert er een heleboel. Ook verandert de manier van werken voor de mensen in de instelling en ook voor de cliënten. Budgetten staan onder druk en de financiering verandert. Bijna alle veranderingstrajecten die hiermee gemoeid zijn vallen onder sociale innovatie.

Marktwerking in de zorg
De zorginstelling, waar je voor werkt, wil of moet actief aan de slag met marktwerking. Soms tegen wil en dank. Dit betekent een nieuwe en andere manier van werken voor de organisatie. De strategie hiervoor moet verbeterd worden. Dit is ook sociale innovatie. De impact hiervan op medewerkers en cliënten is immers groot.

LEAN in de zorg
Je werkt bij een zorginstelling die gezien de bezuinigingen wil insteken op efficiency. Liefst zou je efficiënter willen werken, een betere kwaliteit willen leveren en meer cliëntgericht werken. Ambitieus, maar sommige instellingen lukt het. Een LEAN of AGILE traject zou de oplossingen kunnen bieden. Dit is een manier van werken die mensgericht werken en efficiency combineert. Het gaat om procesverbetering door sociale innovatie. Wil je hier meer over weten? lees dan: “Lean & Sociale Innovatie – 5 Principes

Sociale Innovatie & LEAN in de Zorg

Patiëntgerichtheid
“Bij ons draait alles om de patiënt!” Dit hoor je overal. Iedereen wil dit ook. Toch blijkt het moeilijk te zijn om dit echt in de praktijk te brengen. Er zijn ook organisaties die het lukt om de wens van de patiënt actief op te pakken. Met behulp van de subsidie sociale innovatie kun je hier verder mee komen. (Ook dit komt aan bod bij LEAN werken: “Lean & Sociale Innovatie – 5 Principes“)


E-Health
Om efficiënter en/of effectiever zorg te kunnen verlenen, ga je aan de slag met E-health. De technologie wordt aangeschaft en nu moet het gaan werken. Alle deze veranderingen en nieuwe mogelijkheden die ontstaan voor cliënten en medewerkers vallen onder sociale innovatie. Dit is nog interessanter als je meteen je primaire proces oppakt om te verbeteren en ook cliëntgerichter te kunnen gaan werken.

—————————————————
Hoe dat bijvoorbeeld in de zorg werkt?
Met ZORG = AANDACHT = WINST

ZORG = AANDACHT = WINST

—————————————————

Leiderschap
Verhoudingen in onze organisatie veranderen. Bonussen van bestuurders staan onder druk. Managementlagen krimpen soms wel 20% of meer. Onze medewerkers werken vaker thuis of op locatie. Hoe kun je hier als leidinggevende goed mee omgaan? En hoe kunnen medewerkers met deze veranderingen omgaan? Een heel belangrijk aspect van sociale innovatie.

Sociale media in de zorg
In de zorgsector nemen sociale media een belangrijke plaats in. Wil je je als als zorginstelling goed profileren? Of wil je sociale media gebruiken om je cliënten beter te kunnen bereiken of helpen? Als je hier mee aan de slag wil dan kun je subsidie krijgen voor een adviseur sociale innovatie. (subsidie mogelijk weer beschikbaar vanaf najaar 2012)

Papierloos werken – iPads
Onze medewerkers krijgen iPads om hun registraties in te doen en als communicatiemiddel. Dit betekent een andere mindset en leren omgaan met deze nieuwe manieren van werken. Ook kun je nu een heleboel zaken slimmer en efficiënter oppakken. Je kunt je veel makkelijker verplaatsen door de instelling. Hierdoor veranderen letterlijk de fysieke bewegingen. Een enorme kans om te besparen en meer service te kunnen verlenen. Weer een goed voorbeeld sociale innovatie.

Leeftijdsfasebewust beleid
Wij willen aan de slag met diversiteit binnen onze organisatie. Vooral op het gebied van leeftijd. Wij zien verschillende mogelijkheden om hier mee aan de slag te gaan. Wij willen hier meer onderzoek naar doen of een sociaal innovatief plan opstellen.

Fuseren
Een sprekend voorbeeld van sociale innovatie zijn fusies. Is je organisatie gefuseerd? Sluiten systemen niet op elkaar en zie je cultuurverschillen? Of verschillen de werkwijzen en zorgproces op zich al? Allerlei aanleidingen om met sociale innovatie aan de slag te gaan om dit te verbeteren.

Versterken positie in de zorgketen
Je organisatie heeft een aantal zaken goed op orde. De aansluiting met andere partijen in de zorgketen mag wel beter. Of door de bezuinigingen en politieke stappen verandert de positie in de zorgketen. Misschien wordt samenwerking of onderaanneming noodzaak. Sociale innovatie is dan de manier om hier verbeterstappen in te zetten.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Lees ook:
– Sociale innovatie: Kijk verder dan doelstellingen (MAP methode)
– Wat motiveert ons nou echt?
– Sociale Innovatie ‘überhip’? Do’s and Don’ts
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Sociale Innovatie in het ALGEMEEN

Zelfsturende teams
Ik wil dat mijn medewerkers meer verantwoordelijkheid krijgen en nemen. Hoe zorg ik er voor dat medewerkers zelf meer inzicht krijgen in wat ze moeten en kunnen doen? Dit kan met sociale innovatie.

Het nieuwe werken
Wat houdt dit voor mijn bedrijf in. Ik vind het prima als mensen thuis gaan werken. Maar hoe zorg ik er voor dat ze productief blijven. Hoe zorg ik er voor dat het onderlinge contact goed blijft. Hoe zorg ik er voor dat alles goed blijft gaan? Allemaal antwoorden die gevonden kunnen worden met behulp van een adviseur sociale innovatie.

Gewoon een superidee
Je hebt een superidee. Het is hartstikke vernieuwend, maar het ontbreekt je aan expertise en mankracht om het uit te werken. De inhuur van een adviseur met behulp van de subsidie sociale innovatie kan net dat zetje zijn dat helpt om het in je organisatie op gang te brengen.

Zie je al mogelijke onderwerpen in je eigen instelling voor je? Ik hoop dat dit artikel je verder helpt en inspireert. Mogelijk ken je nog andere voorbeelden, want deze lijst is zeker niet volledig. Ik hoor het graag!

Philip van Londen www.getlean.nl


>>> 
KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN

—————————————

Anderen lezen ook:
Hoe zorg je er voor dat veranderen in je bedrijf makkelijk gaat?
Waarom zijn sommige bedrijven succesvol?
Ondernemer? Groei onvoorstelbaar!

—————————————

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,