In een innovatiecultuur los je grote problemen sneller en eerder op

Vernieuwen is iets wat je doet voor de lange termijn. Toch? Of reserveer je als eerste budget en tijd voor innovatie? Je zou voor mij de eerste zijn! Misschien loop je hier ook tegen aan in jouw organisatie. Mensen willen eerst datgene oplossen waar ze nu last van hebben. Pas dan ga je innoveren. Het lijkt dan of  innovatie niet werkt om bestaande problemen op te lossen. En dat idee is sterk aan net veranderen:

Innovatie in jouw organisatie
Voor veel organisaties is het de recente crisis die dwingt om na te denken over de langere termijn. Als je nu niet gaat vernieuwen. Doet je bedrijf dan nog wel mee over een jaar of wat? Heeft jouw organisatie nog bestaansrecht? Op dezelfde manier blijven doorgaan is nu geen keuze meer. De veranderingen volgen elkaar steeds sneller op en als je wil overleven moet je op een andere, slimmere manier gaan werken.

Innovation & Better Results

————————————————-
Innoveren lost problemen op
Innoveren is voor moderne organisaties een oplossing voor urgentere problemen geworden. Innoveren betekent blijven bestaan! Hier komen een aantal zaken samen. Over een aantal daarvan kun je lezen in andere blogs:

sociale innovatie is niet nieuw
veranderen ipv vernieuwen
SMART doelstellingen voorbij
Verbeteren en innoveren met LEAN

————————————————-

3 Tips op voorhand

1 – Richt je op vernieuwing dichtbij
2 – Zoek naar kleine of makkelijke innovaties
3 – Maak zo van vernieuwen een gewoonte

Resultaat: bereik hiermee een innovatiecultuur

In een innovatiecultuur los je grote problemen sneller en eerder op
Als je een innovatiecultuur hebt, wordt verbeteren onderdeel van je dagelijkse bedrijfsvoering. Het vernieuwen verschuift hierdoor steeds meer naar het operationele proces. Dit noem je incrementele innovaties. De geleidelijke verandering. Dan volgen de radicale innovaties. Deze radicale innovaties leiden tot grote resultaten en lossen zo de problemen op waar je aanvankelijk voor stond.

‘Zo maak je innoveren bereikbaar, tastbaar en grijpbaar’

Als je nu denkt dat dit alleen voor grote bedrijven is weggelegd. Bedenk dan dat ook Albert Heijn met één kruidenierszaak is begonnen. Door vele kleinere en later grotere (sociale) innovaties is zijn kruidenierszaak uitgegroeid tot een wereldconcern. Alles tussen de kruidenierszaak en het wereldconcern in is mogelijk.

Wil je meer bereiken? Wil je dit praktijk wil brengen?  Met dit inzicht zorg je voor meer resultaat. Bij jezelf, binnen je team of bij je organisatie. Ik ben benieuwd naar je ervaringen en de resultaten die je boekt!

Veel succes met jouw proces!

Philip van Londen www.getlean.nl

Op zoek naar specifieke Lean kennis?

>>> KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN

—————————————
Anderen lezen ook:

Dé 5 principes van Lean Management
Van hier tot de maan en verder

Waarom zijn sommige bedrijven succesvol?

—————————————

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Eén reactie to “In een innovatiecultuur los je grote problemen sneller en eerder op”

  1. In een innovatiecultuur los je grote problemen sneller en eerder op | In diensten? Innovatieve diensten!! | Scoop.it Says:

    […] Vernieuwen is iets wat je doet voor de lange termijn. Toch? Of reserveer je als eerste budget en tijd voor innovatie? Je zou voor mij de eerste zijn! Misschien loop je hier ook tegen aan in je busi…  […]

Reacties zijn gesloten.