Wat is Sociale Innovatie?

Ondernemer in het MKB?
Heb je last van bezuinigingen of de crisis? En wil je resultaten blijvend verbeteren? Of sta je op een kruispunt en heb je vernieuwingsdrang?

Met sociale innovatie bereik je ondanks crisis of teruglopende klantvraag toch resultaten. Dit bereik je door je interne processen slim te verbeteren en klanten & werkvloer hier in mee te nemen. Bekijk ook het nieuwe MKB programma

Sociale Innovatie in de zorg?
Werk je in de zorg? En loop je ook aan tegen de stijgende werkdruk? Door sociale innovatie worden mensen en organisaties effectiever met cliënten, patienten en werknemers. Met behulp van sociale innovatie kunnen u en uw zorginstelling beter omgaan met de toenemende zorgvraag.

Door sociale innovatie worden mensen en organisaties effectiever met cliënten, werknemers en in hun keten: dit verhoogt de kwaliteit, opbrengst en verlaagt kosten. Je staat sterker in de markt.  Je bedrijf wordt flexibel en kun je beter inspelen op de vraag van de klant. Je raakt directer betrokken bij je klant. Je klant is ook meer betrokken bij jou.

—————————————————
Werkdefinitie Sociale Innovatie:
Sociale Innovatie is het vernieuwen van de (arbeids)organisatie met speciale aandacht voor mensen, hun behoeften, de processen en de psychologische aspecten van vernieuwing. Lees hier meer over een werkdefinitie Sociale Innovatie

Voorbeelden:
– 10 aanleidingen en voorbeelden voor Sociale Innovatie in het MKB
– 11 aanleidingen & voorbeelden voor Sociale Innovatie in de Zorg
—————————————————

In dit blog vind je oplossingen, tips en verhalen over mensen die met sociale innovatie hun effectiviteit hebben verbeterd. Over ondernemers die hun organisatie zien groeien of dat graag willen. Over cliënten die de zorg krijgen die zij nodig hebben. Over mensen die meer plezier in hun werk hebben gekregen. Ook de valkuilen en miskleunen komen aan de orde. Sociale innovatie betekent vaak ook veranderen en dat doet wel eens pijn. Soms in de portemonnee soms in het hart.

Deze verhalen gaan over mensen die een organisatie hebben die niet meer achter de feiten aanloopt. Bedrijven die slagvaardig zijn en voorbereid op de toekomst. Soms utopisch en vaak realistisch.

Veel succes! Philip van Londen

—————————————
Anderen lezen ook:

Van hier tot de maan en verder
Waarom zijn sommige bedrijven succesvol?

—————————————
Op zoek naar specifieke Lean kennis?

>>> KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , , , ,