2 grote misverstanden over LEAN & Innovatie

Vaak maken mensen de opmerking. LEAN is toch geen innovatie. Dat gaat immers om besparingen. LEAN en MEAN is het toch? Of krijg ik de vraag bij een eerste gesprek:”Wat levert dat nou op zo’n LEAN traject?”

Het grootste misverstand is dus dat je vooraf een getal nodig hebt. Je grootste besparing is dat je transparanter en begrijpelijker werkt. Hierdoor kun je beter omgaan met veranderingen en verspil je minder. En dit levert veel op. Misschien wel meer dan je verwacht! En ben je beter af zonder getal vooraf.

In deze vragen schuilen twee interessante misverstanden:

1 – LEAN gaat toch over besparingen?

Besparingen geven slechts deels weer waar LEAN over gaat. Het resultaat is inderdaad vaak kostenbesparingen. Er is echter een veel belangrijker aspect. Als je LEAN leert werken, kijk je met andere ogen naar je werk en dat van anderen. Je bent gericht op het beheersen van je eigen werk binnen het proces en weet dat ook in het team vorm te geven.

Als je LEAN werkt, beheers je het proces samen met je team. Gebeurt er iets onverwachts en beheers je het werk daardoor tijdelijk niet? Zorg er dan voor dat je de verstoring goed begrijpt en onderneem actie. Hierdoor bereik je dat je steeds sneller schakelt wanneer er veranderingen optreden. En hier zit inderdaad de grootste kostenbesparing. De omgeving en markt waarin je werkt, veranderen immers steeds sneller. Doordat je dus steeds beter en sneller inspeelt op veranderingen verspil je minder materialen, kennis en geld.

Het eerste misverstand is dus dat het hier allereerst gaat om besparingen. Het gaat echter om de menselijke verandering (of beter gezegd vernieuwing of innovatie) in het proces. Dat levert het meeste op en daarom is LEAN werken eigenlijk sociale innovatie. LEAN draait om mensen. Daar ben je mee bezig en het resultaat is inderdaad besparingen.

sociale innovatie LEAN resultaat transparantie2 – Hoeveel levert dat nou op?

Het grote misverstand hier is dat LEAN niet direct gericht is op financieel resultaat voor jou of je organisatie. Mensen kijken meestal vreemd op als ik antwoord:”Ik zou het voor nu niet weten en dat is ook niet belangrijk”….. “Ja maar, waar doen we het dan voor…?”

Kijk, als je gewoon wilt bezuinigen en je wilt precies weten waar je aan toe bent. Zonder verbetering voor de lange termijn. Dan kun je je minst rendabele product of dienst afstoten. Dat is immers een grote verspilling en dan weet je precies waar je aan toe bent. Dan weet je ook precies hoeveel je gaat bezuinigen en heb je exacte antwoorden.

Bij LEAN heb je nog een andere focus. Als je echt met LEAN begint, ga je de dagelijkse werkzaamheden doorgronden. Wat doe je het meest? Welke handeling kost je het meeste tijd? Wat heeft je klant daar aan? Waarop zit je klant echt te wachten? Wat levert voor de klant het meeste op? En hoe krijg je dat voor elkaar (met zo min mogelijk kosten)?

Je krijgt in teams en als organisatie het proces in de vingers. Daarop richt je je voortdurend. Je meet de resultaten wel die het oplevert! Maar je blijft je richten op beheersen van het proces en de bijbehorende verspillingen. Je proces wordt transparanter. Je weet waar de winst en verlies in je organisatie zit. Dat is je focus en je resultaat. Dat geeft je de gereedschappen om steeds beter te worden tegen een steeds lagere prijs. Je bespaart en bent duurzaam bezig tegelijk.

- – - – - – -

Zo zie je dus dat je vooraf geen getal nodig hebt. Je grootste besparing bereik je doordat je transparanter en begrijpelijker werkt. Hierdoor kun je beter omgaan met veranderingen en verspil je minder. Dit levert juist steeds grotere besparingen en voordelen op. Meer dan het geschetste voorbeeld waarin je botweg bezuinigt. Besparen en verbeteren kunnen hand in hand gaan. Daarmee maak je het verschil.

Conclusie: Lean levert heel veel op. Onbekend is alleen vooraf hoeveel het oplevert. Wil jij zonder te bezuinigen ook meer resultaat? 

Zoek je de Lean Quick Start Guide?
Kijk dan hier op www.getlean.nl voor meer waardevolle Lean kennis.

Veel succes met je proces! Philip van Londen

—————————————
Anderen lezen ook:

Waarom is Lean moeilijk? Waarom levert Lean toch zo veel op?
De 5 principes en stappen naar succes met Lean management
Waarom zijn sommige bedrijven succesvol?

>>> KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN

About these ads

Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 1.734 andere volgers